Bezoekersinformatie

home   —   nieuws   —   over ons   —   dierenweide   —   volière   —   bezoekersinformatie   —   contactHet Kronenburgerpark is vrij toegankelijk. De dieren staan in hun eigen weide, achter een hek. Bezoekers kunnen niet direct bij de dieren komen, en soms trekken de dieren zich terug naar de stal, de hooiruif of de kippenren. Maar meestal begroeten ze bezoekers enthousiast.


Dieren voeren

Wij willen uw hulp vragen om onze dieren gezond te houden.

het geitenbokje Wout

Onze dieren worden dagelijks gevoerd en in de gaten gehouden door de vrijwillige dierenverzorgers. Alle dieren in het park krijgen een eigen dieet dat afgestemd is op wat het dier nodig heeft. Het is belangrijk dat de dieren het voer in de juiste hoeveelheden krijgen zodat ze niet te dik of ziek worden.

We willen de bezoekers vragen de dieren in principe niet te voeren.

Geiten en herten zijn herkauwers. Zij eten hun buik vol met hooi en groenvoer om daarna te gaan liggen herkauwen.

  • Ruwvoer (hooi, gras, stro) is de basis van het menu.
  • Daarnaast krijgen ze van ons speciaal samengesteld krachtvoer (bron van mineralen, vitaminen en eiwitten).
  • Als lekkernij kunnen ze kleine hoeveelheden bladeren, groente of fruit krijgen. Belangrijk is dat dit als bijvoeding wordt gebruikt, niet als hoofdvoeding.

Wanneer de dieren te veel groente krijgen, eten ze niet genoeg ruwvoer. Door een teveel van deze 'lekkernijen' krijgen geiten en herten ook last van buikpijn, winderigheid en diarree of chronische klachten.

Verkeerd voedsel: Soms krijgen de dieren voedsel dat niet geschikt voor ze is zoals koekjes, crackers, rottend of beschimmeld eten, chocola of snoepgoed. Hier kunnen de dieren erg ziek van worden.


Gezond voor onze dieren:

Bladeren (vers en droog), wortels, schillen van appels en peren, kruiden (peterselie, waterkers, selderie, ...), droge schil van uien, bladgroente, ...


Niet gezond voor onze dieren:

Meelprodukten (brood, pasta), graanprodukten (koekjes, crackers, havervlokken), alle soorten kool, aardappels, aardappelschillen, citrusvruchten, bananenschillen, tomaten, auberginen, paprika, bonen, verrotte groente, rijst, vis, vlees, chocola, etensresten.

Probeer ook niet teveel eten tegelijk te geven.

We hopen dat u met bovenstaande rekening houdt als u onze dieren voert. Dankuwel!


Download hier de voeder-weetjes (pdf, 360 kB)

Voederweetjes voor onze dieren© 2020 Kronenburgerpark — kronenburgerpark.nl