Vrienden van het Kronenburgerpark

home   —   nieuws   —   over ons   —   dierenweide   —   volière   —   bezoekersinformatie   —   contactVijver en toren in het Kronenburgerpark

De Stichting Vrienden Kronenburgerpark zorgt voor het welzijn van de dieren in het park. Daarnaast behartigt zij de algemene belangen van het park.

In 1912 schonk de ‘verfraaiingsvereniging’ aan de gemeente Nijmegen het hertenkamp en de volière. De eenden en de zwanen zwommen in de vijvers. Deze vereniging heeft jaren gezorgd voor de dieren, en de gemeente zorgde voor het onderhoud van het park en de gebouwtjes. Er was ook een parkwachter. De laatste bekende parkwachters waren Tinus van Megen en Jan Lamers.

Nadat om onduidelijke redenen de verfraaiingsvereniging ter ziele ging, nam de gemeente de zorg voor de dieren over. Toen echter de laatste parkwachter met pensioen ging wilde de gemeente stoppen met de verzorging voor de dieren. Maar de betrokken buurtbewoners en bewoners van de binnenstad bundelden de krachten en zo ontstond in de jaren negentig van de vorige eeuw de Stichting Vrienden Kronenburgerpark. Vele donateurs stellen sindsdien de enthousiaste vrijwilligers in staat uitstekend voor de dieren te zorgen.


Over ons

Wij zijn een enthousiaste pluriforme groep jonge en niet meer zo jonge mensen die voor de dieren in het Kronenburgerpark zorgen. Wij zijn de dierenverzorgers en het bestuur van de Stichting Vrienden Kronenburgerpark. Het gemeenschappelijke punt is dat enthousiasme om de dieren in het park een mooi leven te geven en daarvan de bezoekers van het park mee te laten genieten.

De dierenverzorgers, die iedere dag enkele uren in het park aan het werk zijn, zijn in de organisatie het belangrijkst. Ook in de contacten met de bezoekers. Zij staan iedereen in het park met plezier te woord bij vragen. Maar ook achter de schermen verrichten zij veel werk.

Actueel nieuws is te lezen in het mededelingenbord en op deze website.© 2020 Kronenburgerpark — kronenburgerpark.nl